Piliç Saklama Yöntemleri

Pilicin Saklanması ile İlgili Önemli Bilgiler

Tavuk etinin, satın alındıktan hemen sonra ya pişirilmesi ya da buzdolabında saklanması gerekir. Ürünler, buzdolabında 0 ile +2° C arasında son kullanma tarihine kadar saklanabilir. Son kullanma tarihinden önce konulmak kaydıyla, tavuk eti derin dondurucuda da -18° C’de altı ay süreyle saklanabilir.

Donmuş ürünler kullanılmadan önce, açıkta - yani oda sıcaklığında - çözdürülmemeli; çözdürme işlemi mutlaka buzdolabında yapılmalıdır. Donmuş bir ürün çözdürüldükten sonra, kesinlikle yeniden dondurulmamalıdır. Ayrıca, donmuş ürünler çözülürken ortaya çıkan su, iyice temizlenmelidir.

Tavuk etini keserken, ahşap et tahtası yerine mermer tezgah ya da plastik türevlerinden yapılmış kesme blokları veya plakaları kullanmak daha doğru olacaktır. Kırmızı ve beyaz etler için kesinlikle ayrı ayrı kesme blokları kullanılmalıdır.